Biográfia

Hetes Körzet

Az Eleven Hold elődjének az 1994 szeptemberében alakult Hetes Körzet-formáció tekinthető. Ebben a későbbi tagok közül Nap (Török-Zselenszky Tamás), Basa (Balassa Béla) és Robogó (Pábli Róbert) szerepelt. Bár a Hetes Körzet megnyerte a Tokaji Rocktábor versenyét, második lett a Marshall országos tehetségkutatón, 1996-ban pedig Külső életek címmel demó hanganyagot jelentetett meg, nem sikerült kiadót találniuk, majd az egyik tag, ifjabb Marosi Sándor halála után fel is oszlott az együttes.

Majdnem/Eleven Hold

A Nowhere-ben szárnyait bontogató Dinky (ifj. Bodó Gyula) és Nap (Török-Zselenszky Tamás) Balaton körüli utcazenélése során készültek el azok a versek és zenék, melyek az új formáció alapját képezték. A Majdnem demóanyaga részvételt biztosított számukra a gödöllői Országos Dalostalálkozóra, ahol az EMI Magyarország vezetője leszerződtette őket. 2000 márciusában megjelent az első album, az Eleven Hold, mely általában pozitív kritikákat kapott. Megjelent az első videoklip, Az a néhány tegnapi perc, melyet sokáig műsorán tartott a Z+ zenetévé, majd a Hiábavaló c. szám klipje is elkészült, melyet a Velencei-tó partján forgattak. 2000 végén országos turnéra indultak. 2001 februárjában elkészül Sehol c. számuk klipje, melyet Székesfehérvár főterén forgattak. 2001 februárjában elnyerték a Wigwam Rock Club Arany Nyíl-díját az „Év felfedezettje” és az „Év videoklipje” (Hiábavaló) kategóriában. 2002 decemberében megjelent a második sorlemez, a „Leszálltunk, hogy felférj!”, melyet csak 2005 áprilisában követett az Eleven Hold harmadik albuma, Cserélnénk magunkkal címmel. 2006 novemberében Basa felfüggesztette a zenélést a zenekarban, az új basszusgitáros Balu (Egri Balázs), a korábbi hangmérnök lett.

2011-ben egy nagyobb lélegzetvételű szünet után új lemezzel tért vissza az Eleven Hold. A friss anyag mellett új felállással – új énekessel jelentkezik a zenekar. A daloknak Moller Zsolt ad hangot, aki immáron két éve az együttes tagja. A korong a banda negyedik albuma, amely így a sokatmondó „Négy” címet kapta. De a számmisztika itt nem ér véget, hiszen az együttes pontosan négyévnyi hallgatás után jelentkezik ezzel a lemezzel. Az elmúlt idő alatt folyamatosan születtek az új szerzemények, ennek köszönhető, hogy a CD-re 14 dal került fel. Az együttes 2012-ben további két klippel népszerűsítette az albumot, majd országjáró turnén volt.
A zenekar jelenleg az 5. album anyagán dolgozik. Ennek részeként elkészítették az országos Ezer Lámpás Éjszakája fesztivál dalát is, amely sokaknak elnyerte a tetszését. Az Eleven Hold a tőle megszokott rock hangzású koncertanyagon túl összeállított egy nagy sikerű akusztikus (unplugged) műsort is, akusztikus gitárokkal, zongorával és ütős hangszerekkel, mellyel nagy sikerrel koncerteznek klubokban, fesztiválokon egyaránt.
2015-ben sokfelé jártak az országban, többek között felléptek a tatai Víz,Zene,Virág Fesztiválon, a Móri Szent György-heti Vigasságokon, a Komáromi Napokon, az Ezer Lámpás Éjszakáján,  a FEZEN-en, és a Móri Bornapokon is. 

Forrás: Wikipedia (részben)

Tagok

Egri Balázs: basszusgitár
ifj. Bodó Gyula: gitárok, vokál
Moller Zsolt: ének
Pábli Róbert: dobok
Szili Róbert: percussion
Balassa Béla: gitár, vokál